Uncategorized

Wedstrijdje solis en nivalis van Sofilantjes

Na een week van patroontekenen en aan de website werken was ik mijn computer even helemaal zat. Ik wou weer even tijd achter mijn naaimachine. Daar waar mijn passie ligt en waar dit alles begon. Het weer buiten was prachtig. De eerste echt mooie dagen van het jaar. Dus ik besloot zomerjurkjes voor mijn meisje te gaan maken!!

Samen kozen we stofjes en patronen. We zijn het nooit samen eens over wat mooi is dus eigenlijk zocht Nina stof en een patroon uit voor een jurk en ik zocht natuurlijk andere stof en een ander patroon uit en daar startte een wedstrijd.

Eerst maakte ik de Nivalis. Een patroon die ik heb gekozen met stof die ik heb gekozen. In een avondje heb ik het patroon getekend de stof geknipt en de jurk gemaakt. Dat vindt ik nu zo fijn aan de patronen van Sofilantjes. Lekker makkelijk en toch zo mooi.

image image image

Ik hou van dit jurkje en van het patroon. De stijl vrolijk en retro. Super!! Met dit jurkje kan ik heerlijk variëren. Dit patroon ga ik nog vaak gebruiken en past in mijn ogen perfect bij de stof.

Dan de solis. Ook in 1 avond getekend, geknipt en gemaakt, maar dat ging iets minder vanzelf. Ik maakte wat domme foutjes hier en daar en kon een paar keer uithalen en opnieuw beginnen maar ook dat jurkje lukte uiteindelijk mooi. En ik moet eerlijk bekennen dat het gestuntel meer aan mij lag dan aan het patroon.

image image image

Deze jurk is niet alleen gemaakt zoals dochterlief dat wil, maar ook gefotografeerd en getest zoals dochterlief dat wil. En zij vind dat deze jurk absoluut heeft gewonnen. Hij is mooi, in de juiste stof en hij zwiert. Bovendien kun je er goed mee glijden, hij zwiert lekker in de zweefmolen en het allerbelangrijkst knuffelmuis Julia zei dat haar jurk zo mooi was.

Dus nu hebben we een wedstrijd zonder winnaar! Wat vinden jullie? Nivalis of Solis?

Related posts

4 Thoughts to “Wedstrijdje solis en nivalis van Sofilantjes”

 1. maria

  ik kan niet kiezen, vind ze beiden prachtig……..

  1. fromnikiwithlove

   Dank je Maria. Heerlijk die zomerjurkjes.

 2. angela

  Ik vind ze ook allebei erg leuk! Je dochter heeft wel een goede smaak hoor 😉

  1. fromnikiwithlove

   Dankjewel Angela.

Leave a Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.