Uncategorized

Een ouderwets onderbroekje

20160522_201221

Als ik in de winkel voor mijn dochtertje een hip onderbroekje koop ziet dat er zo lief uit! Helaas is dat maar van korte duur. Wanneer dochterlief het broekje een minuut of 5 aan heeft begint het gefrot en gepluk. Ze gaan namelijk allemaal tussen haar billen zitten waardoor ze er de hele dag aan loopt te trekken. Heb je er eindelijk 1 gevonden die niet tussen haar billen kruipt dan is het zo’n heupbroekje dat afzakt waardoor ze er wederom aan moet gaan zitten frutten. Daarom maak ik hier van de restjes van die ouderwetse onderbroeken. Je weet wel die, die oma aan heeft. Niks hoge beenuitsnijding en gewoon tot in haar taille.

Ik dacht altijd dat ik de enige zot was, die van die broekjes maakt uit de restjes stof tot ik berichtjes op Facebook tegen kwam en bleek dat er meer zot zijn van deze broekjes. Het meest geliefde patroon kwam uit een heel oude ottobre en ja hoor. Dat was ook precies zo’n oma onderbroekje.

Als er vraag naar is ben ik altijd over te halen en zo werden de onderbroeken het maandproject van juni. Inmiddels heb ik mijn patroon digitaal uitgewerkt in maat 92 t/m 122 en ben ik al een eindje op weg met de werkbeschrijving. Dus nog een weekje geduld en dan is het patroon weer voor iedereen beschikbaar.

Related posts

2 Thoughts to “Een ouderwets onderbroekje”

  1. Van steerteghem marion

    Oh wat leuk. Waar kan ik de patroontjes vinden? Dochtertje heeft nu maat 122. En heb nog leuke restjes stof liggen. Groetjes marion

    1. fromnikiwithlove

      Ik heb het patroon uitgewerkt en ben bezig aan de werkbeschrijving. Als die ook af is gaat het patroon online. Ik zet het dan hier op de Site bij de andere patronen.

Leave a Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.