Uncategorized

Een nieuw patroon genaamd Juul

Speciaal voor de wedstrijd van OmaLie’s stoffen op facebook tekende ik een patroon uit dat al zo lang in mijn hoofd zat. Helaas mag ik hier geen foto’s plaatsen. Als je ze wil zien moet je dus echt even de wedstrijd bekijken (deelnemer q). Ik wou een jurkje een beetje in de stijl van 4ff maar dan anders. Mooi slank en een beetje retro. Om mee te mogen doen aan de wedstrijd was een eis natuurlijk het gebruiken van haar stoffen en ik vond iets dat er mooi bij past. Misschien had ik voor een wedstrijd beter iets opvallenders gekozen. Maar ik nam een stofje dat wat subtieler is. Wat rustiger. Iets wat mijn patroon tot zijn recht laat komen.

En na een dag tekenen kon ik dan eindelijk gaan stikken. Gelukkig was het patroon precies geworden wat er in mijn hoofd zat en hoefde ik maar weinig aanpassingen te doen. De stof was kwalitatief goed en fijn om te verwerken dus alles liep voorspoedig en het resultaat mag er al zeg ik het zelf wezen.

Nina droeg de jurk een week later vol trots op haar verjaardagsfeestje en iedereen wad vol lof over mij  creatie. Ik kan jullie vertellen ik heb de hele dag geglommen van trots. Na zoveel lovende woorden kon ik niet anders dan het patroon verder uitwerken in de maten 86 te 152 en daar ben ik nu dus al 2 weken op aan het zweten. Want ja ik wou van draftsight naar illustrator en dat werkt dan toch weer net anders. Maar eigenwijs als ik ben werk ik toch gestaag door en het eind komt langzaam in zicht.

Terwijl ik nog druk aan het tekenen ben is de wedstrijd inmiddels begonnen. En tot nu toe mag het resultaat er wezen. Ik sta al een dag op de 2e plaats (het gaat om de meeste likes) en daar ben ik enorm trots op. Degene due op de eerste plaats staa gebruikte een patroon van sofilantjes in combinatie met een ander bekend patroon. Winnen van de bekendere ontwerpers is mss nog wat veel gevraagd, maar met een eigen patroon al een dag op de 2d plaats staan is echt helemaal wow.

Oh en mochten jullie mij  patroon ook helemaal wow vinden. Dan kun je stemmen via de onderstaande link.

https://www.facebook.com/OmaLie79/posts/1201876669835562?__mref=message_bubble

 

 

Related posts

4 Thoughts to “Een nieuw patroon genaamd Juul”

  1. het ziet er een heel leuk jurkje uit, ik ben al jaloers dat het niet voor vrouwen is 😉

    veel succes met de wedstrijd in ieder geval!

    1. Wie weet in de toekomst. Nu nog alleen voor de kleine dametjes.

  2. maria

    ik heb al gestemd, vind het super wat je deed , eigen patroon ………..wauw

Leave a Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.