Gepost op

Wat vinden jullie hiervan?

Ongeveer een week geleden postte ik op 1 van de facebookgroepen een idee voor een ontwerpwedstrijd. De vraag was: “Wat vinden jullie hiervan?” Het antwoord was overduidelijk. Meer dan 200 likes en meer dan 150 reacties in een paar uur tijd. Die wedstrijd moest er dus zeker gaan komen en ik kon aan het werk!! De afgelopen week ben ik dan ook enorm druk geweest met het zoeken van sponsoren en het samenstellen van een jury. Maar het is gelukt en hier komt hij dan.

 1. Je ontwerpt een zomerjurkje. Dat mag op iedere manier die jij maar kunt bedenken. (tekenen, een fotocollage, een video). Het mag echter geen kopie zijn van een al bestaand patroon.
 2. Het ontwerp voor jouw jurkje plaats je in de daarvoor bestemde map. Dit kan tot uiterlijk 1 april.
 3. Op 3 april kiest de jury 3 ontwerpen uit.
 4. Deze ontwerpen ga ik uitwerken tot patronen en de 3 “winnaars” mogen het door hen ontworpen jurkje ook daadwerkelijk gaan maken. Voor het uitwerken van de patronen heb ik ongeveer 2 weken nodig (tot 17 april). En daarna krijgen jullie ook nog 2 weken om de jurkjes te maken. De foto’s van jullie creaties moeten dan uiterlijk 1 mei worden ingezonden.
 5. Uit deze 3 creaties kiezen wij dan 1 echte winnaar. Het ontwerp van de winnaar wordt uitgewerkt in 5 maten en dit patroon wordt gratis beschikbaar gesteld via mijn facebookgroep. Iedereen die wil kan dan dus het winnende patroon gaan maken.

De winnaar krijgt natuurlijk ook nog een paar leuke prijzen:

Ik heb samen met Irma van naaiplezier een leuke stof uitgezocht en zij sponsoren een meter van deze stof. De winnaar krijgt dus een meter thuis gestuurd van deze prachtige stof.

Daarnaast krijgt de winnaar een fourniturenpakket twv 15 euro van OmaLie’s stoffen (facebookgroep).

En tot slot krijg je van mij een patroon naar keuze. En als je al mijn patronen al hebt wacht je gewoon op de volgende.

Tot slot hoop ik natuurlijk op een fijne en gezellige wedstrijd. Je mag gerust likes ronselen en wij zullen als jury ook zeker kijken naar wat jullie van de ontwerpen vinden, maar het is niet de bedoeling dat het een wedstrijd wordt wie de meeste vrienden heeft en de jury maakt dus de uiteindelijke keuze.

Als je mee doet aan deze wedstrijd stel je jouw ontwerp beschikbaar om een patroon van te maken. De auteursrechten komen daardoor te vervallen.

Ik hoop dat jullie allemaal met veel plezier aan deze wedstrijd mee gaan doen. Wij als jury hebben er in ieder geval erg veel zin in!!

De wedstrijd loopt via mijn facebookgroep (naaien met from niki with love)

Please follow and like us:
RSS20
Follow by Email504
Facebook0
Google+20
http://fromnikiwithlove.nl/wat-vinden-jullie-hiervan/
Twitter20
Pinterest20
Gepost op

Juul

Alweer een hele tijd geleden ontwierp ik samen met mijn dochtertje een jurkje voor de wedstrijd van OmaLie’s stoffen (mijn tegenwoordig bijna vaste adresje om stoffen te kopen). Dat samen ontwerpen van mij en Nina is eigenlijk niet echt samen ontwerpen. Nina geeft meer opdrachten. In dit geval was de opdracht een jurkje zoals 4 funky flavours. Met knoopjes en een v-hals. Er moet een kraagje op en oh ja ik wil ook een rimpelmouw. Dus ik ging aan het tekenen en na een dag werken waren Nina haar ideeën omgezet in een patroon. Samen kozen we stof en ja dat ging echt samen. Beide waren we verliefd en voor de verandering op dezelfde stof.

Het patroon was klaar en de stof was gekozen dus ik kon aan de slag. Het in elkaar zetten van het jurkje ging best snel en na iedere stap pasten we samen even het jurkje om te kijken of het nog wel goed ging. Na een paar uur hard werken was het jurkje klaar en het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf.

Nina trok de jurk vol trots aan. We maakten foto’s en toen begon het wachten op de start van de wedstrijd. En wat kregen we veel positieve reacties. Zoveel dat ik aan de slag ben gegaan met het uitwerken van het patroon in de maten 86 T/m 152. Wat een klus, maar zo leuk om te doen.

Na het uitwerken begon het testen. Tijdens het testen zijn er toch nog wel wat aanpassingen aan het patroon gedaan en we kwamen erachter dat mijn patroon super was voor de smalle dametjes zoals de mijne, maar dat voor veel andere het patroon te smal was. Wat nu?? Ik wou graag een ideaal patroon voor iedereen. De oplossing is: 2 versies. Een smalle versie en een bredere. Nu kan iedereen uit de voeten met het patroon.

Inmiddels heb ik het patroon gelanceerd en dan is er voor mij een soort van stilte. Zo graag wil ik de foto,s van jullie versies zien. Daar heb ik het volgende op bedacht. We doen een wedstrijd en het gaat als volgt:

1. Je koopt het Patroon en maakt het jurkje of een hack.

2. Je post een foto in de facebookgroep naaien met From Niki With love.

3. Je post een foto in een andere groep en zet de link als reactie bij de foto geplaatst in mijn groep.

Door mee te doen kun je het aankoop bedrag van het patroon terug winnen en mss kom nog wel op andere leuke ideeën voor prijzen.

 

 

Please follow and like us:
RSS20
Follow by Email504
Facebook0
Google+20
http://fromnikiwithlove.nl/juul-2/
Twitter20
Pinterest20
Gepost op

Herman & Hermien

fb_img_1476532651414

Het is alweer een tijd geleden dat juffrouw Kersjes via haar blog vroeg of er mensen waren die een patroon voor rompertjes wilden testen. Ik dacht dus meteen dat is echt leuk om te doen met een coverlock en de bandgeleider. Dat moet als het lukt (want ja soms kan dat ding echt een eigen wil hebben ) echt super snel en mooi kunnen. Dus ik schreef me in om mee te gaan testen. En tot mijn grote verbazing kreeg ik al vrij snel te horen dat ik tot de selectie behoorde en mee mocht gaan doen. Hoe gaaf!! Zelf patronen tekenen doe ik al en uitbrengen ook, maar testen dat deed ik niet eerder.

En toen begon de test en ik had geluk het patroon is helemaal wat ik ervan gehoopt had. Het patroon heeft een mooie pasvorm. Het sluit goed aan waardoor het niet gaat frommelen onder de kleding en als klap op de vuurpijl kon ik Sem zijn wens in vervulling laten gaan een echte “minions” romper. Want de minions daar is die kleine Sem een grote fan van!!

Ik heb alle biezen op de rompers gezet met de bandgeleider van de coverstitch en ik vind dat dat echt super snel en mooi gaat en het ziet er ook nog eens professioneel afgewerkt uit.

fb_img_1476184091941

fb_img_1476184125919

Al bij al doe ik er ongeveer een uur over om een romper te knippen. de biezen eraan te zetten en in elkaar te stikken. Echt met de coverlock een fluitje van een cent. Degene die het willen mogen gerust eens met hun coverlock langs komen mocht het niet lukken dan doen we het gewoon een keer samen. Maar ook voor de mensen die geen coverlock hebben is dit patroon echt heel leuk. Bieke (http://biebiezonder.blogspot.com/2016/12/patroon-getest-herman-rompertje-van.html) zet de boordjes van haar rompertjes er weer heel anders aan. De volgende vraag in de bloghunt is dan ook 3: Met welke machine naaide Bieke de boordstof aan de romper?

Kortom mijn oordeel is een super mooi passend patroon dat ook nog eens erg veelzijdig is. Ik vond dat het in elkaar zetten van de rompers zo klaar was zeker met de coverlock en ik ga er nog veel meer maken. Dit gave patroon is verkrijgbaar via www.stoffenmie.be/patronen

fb_img_1476209898160

Herman & Hermien zijn samen hét ultieme rompertjespatroon! Ik maakte voor mijn jongen een Herman, maar voor de meisjes is er de Hermien. Het patroon heeft 5 verschillende versies in 11 maten.
Wat krijg je als je de Hermien koopt
 • Een uitgebreide stap-voor-stap fotohandleiding
 • 5 verschillende versies: – Herman & Hermien met enveloppehals zonder mouwen – Herman & Hemien met enveloppehals en korte/lange mouwen – Hermien met bandjes – Herman met kraag en korte/lange mouwen – Hermien met Peter Pan kraag en korte/ lange mouwen
 • maat 50 tot en met 110

Voor degene die graag mee willen doen aan de bloghunt nog wat informatie:

 

 

Please follow and like us:
RSS20
Follow by Email504
Facebook0
Google+20
http://fromnikiwithlove.nl/herman-hermien/
Twitter20
Pinterest20
Gepost op

Juul

received_1099870586761807

Ik deed mee aan de wedstrijd van OmaLie’s stoffen met het jurkje van de foto. Het patroon van het jurkje zat al heel lang in mijn hoofd, maar voor deze wedstrijd besloot ik hem uit te werken.

Na een paar dagen tekenen lag het patroon klaar. Tijd om naar de stoffen kast te gaan en een paar mooie stoffen uit te zoeken. Een van de eisen was dat het gemaakt moest zijn met een van de stoffen van OmaLie’s stoffen. Nou dat was geen probleem. Ze heeft zoveel me moois dat mijn hele stoffen kast ermee vol ligt. Na lang wikken en wegen was de stof uitgekozen. En kon ik aan de slag.

Het naaien van het jurkje stelde eigenlijk weinig voor. Het ziet er ingewikkeld uit maar dat is schijn. Na een half dagje naaien en heel vaak passen  (tot grote ergernis van dochterlief) was het jurkje dan ook af. En echt helemaal naar mijn zin. Wat opzich al bijzonder is want ik ben enorm perfectionistisch.

Dochterlief trok het jurkje aan en was er meteen helemaal blij mee!! Zij deed dan ook enorm haar best om als een model op de foto te gaan. Een uurtje later hadden we dan ook 2 mooie foto’s om in te sturen.

En toen begon de wedstrijd!! Ik kreeg zo ontzettend veel likes en positieve reacties. Wat super gaaf is dat! Ik kreeg dan ook de meeste likes van het publiek en won op die manier de wedstrijd.

Voor mijn gevoel deed dat echter te kort aan deelneemster p. Zij kreeg 4 van de 6 jurystemmen voor haat mooie werk. Ik wou graag dat ook zij de eer kreeg die haar toekwam en besloot mijn prijs met haar te delen. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!!

Na alle positieve reacties moest ik het patroon wel verder uitwerken en daar ben ik nu dus volop mee bezig. Ik heb het patroon Juul gedoopt en het patroon zal over een maandje via deze website beschikbaar komen.

Please follow and like us:
RSS20
Follow by Email504
Facebook0
Google+20
http://fromnikiwithlove.nl/juul/
Twitter20
Pinterest20
Gepost op

Een nieuw patroon genaamd Juul

Speciaal voor de wedstrijd van OmaLie’s stoffen op facebook tekende ik een patroon uit dat al zo lang in mijn hoofd zat. Helaas mag ik hier geen foto’s plaatsen. Als je ze wil zien moet je dus echt even de wedstrijd bekijken (deelnemer q). Ik wou een jurkje een beetje in de stijl van 4ff maar dan anders. Mooi slank en een beetje retro. Om mee te mogen doen aan de wedstrijd was een eis natuurlijk het gebruiken van haar stoffen en ik vond iets dat er mooi bij past. Misschien had ik voor een wedstrijd beter iets opvallenders gekozen. Maar ik nam een stofje dat wat subtieler is. Wat rustiger. Iets wat mijn patroon tot zijn recht laat komen.

En na een dag tekenen kon ik dan eindelijk gaan stikken. Gelukkig was het patroon precies geworden wat er in mijn hoofd zat en hoefde ik maar weinig aanpassingen te doen. De stof was kwalitatief goed en fijn om te verwerken dus alles liep voorspoedig en het resultaat mag er al zeg ik het zelf wezen.

Nina droeg de jurk een week later vol trots op haar verjaardagsfeestje en iedereen wad vol lof over mij  creatie. Ik kan jullie vertellen ik heb de hele dag geglommen van trots. Na zoveel lovende woorden kon ik niet anders dan het patroon verder uitwerken in de maten 86 te 152 en daar ben ik nu dus al 2 weken op aan het zweten. Want ja ik wou van draftsight naar illustrator en dat werkt dan toch weer net anders. Maar eigenwijs als ik ben werk ik toch gestaag door en het eind komt langzaam in zicht.

Terwijl ik nog druk aan het tekenen ben is de wedstrijd inmiddels begonnen. En tot nu toe mag het resultaat er wezen. Ik sta al een dag op de 2e plaats (het gaat om de meeste likes) en daar ben ik enorm trots op. Degene due op de eerste plaats staa gebruikte een patroon van sofilantjes in combinatie met een ander bekend patroon. Winnen van de bekendere ontwerpers is mss nog wat veel gevraagd, maar met een eigen patroon al een dag op de 2d plaats staan is echt helemaal wow.

Oh en mochten jullie mij  patroon ook helemaal wow vinden. Dan kun je stemmen via de onderstaande link.

https://www.facebook.com/OmaLie79/posts/1201876669835562?__mref=message_bubble

 

 

Please follow and like us:
RSS20
Follow by Email504
Facebook0
Google+20
http://fromnikiwithlove.nl/een-nieuw-patroon-genaamd-juul/
Twitter20
Pinterest20
Gepost op

De wedstrijd

Soms heb ik het zo druk dat het lijkt alsof From Niki With Love er niet meer is. Er staat dan geen nieuws op mijn blog en je ziet van mij weinig aan maandprojecten en patronen. Zo ook de afgelopen maand. Maar niks is minder waar. Want ik heb juist enorm veel ondernomen.

Ik heb voor het eerst meegedaan aan een wedstrijd. Bij OmaLie’s Stoffen (een facebookgroep). Mocht je tot en met 23 Oktober foto’s insturen van een creatie gemaakt met haar stoffen. En ik dacht laat ik eens gek doen. Ik doe mee. Voor die gelegenheid ben ik aan het patroontekenen gegaan. Ik had al een tijdje een idee in mijn hoofd dat ik nu dan ook maar eens moest gaan uitwerken. Iets wat geïnspireerd is op het merk 4 funky flavours en een beetje van retro van king louie en natuurlijk ook nog wat van mezelf. Een halve dag later had ik een patroon voor mijn kleine meisje. Met dat patroon stikte ik in nog eens een halve dag een jurk. De jurk werd meteen omgedoopt tot haat verjaardagsjurk en toen kwam het moeilijkste. Er moesten foto’s gemaakt worden. Maar uiteindelijk is ook dat redelijk gelukt. Het moeilijke aan foto’s maken met Nina is dat zij altijd probeerde te poseren en dat geeft verschrikkelijk stomme foto’s. Maar alles kwam goed. De foto’s zijn ingestuurd en nu afwachten!!!

Afwachten?? Wat zeg ik nu. Ik heb helemaal geen tijd om te wachten. De jurk viel hier op haar verjaardag zo in de smaak dat ik het patroon in de komende weken ga uitwerken in 10 maten. Ik moet weer een nieuwe testgroep maken. Druk!! Maar ook weer enorm leuk!

Maar dat was nog niet alles. Ik heb ook nog een nieuwe Facebook groep gemaakt “From Niki With Love”. Een groep waar jullie vragen kunnen stellen in inspiratie kunnen opdoen.

En tenslotte deed ik mee aan de testgroep van de “Herman en Hermien” Ik testte de Herman in maat 86. Een heerlijk patroon met een perfecte pasvorm. De romper is aansluitend waardoor hij lekker zit onder de kleding. Ik werd er blij van en ik denk jullie ook!! Foto’s volgen!!

 

Please follow and like us:
RSS20
Follow by Email504
Facebook0
Google+20
http://fromnikiwithlove.nl/de-wedstrijd/
Twitter20
Pinterest20
Gepost op

Een nieuw patroon

DSCN2170

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het uittekenen van een nieuw patroon. Dit patroon komt in een aantal variaties. Allemaal met een racer back. Mijn dochtertje vindt dat heerlijk voor in de zomer.

Volgens Nina moest het echt een maxi jurk worden “want dat is toch wel echt in de mode hoor mam”. Verder natuurlijk een wat uitlopend model. Want bij een racer back hoort ook een lekker zomers jurkje. En natuurlijk doe ik er ook het patroon voor een top bij.

image

Op Facebook stonden de afgelopen weken al volop foto’s en wat waren de reacties leuk!! Ik hoop dan ook dat de aanmeldingen om te testen snel onder dit bericht zullen verschijnen. Zet in je reactie in ieder geval informatie over de maat, jouw naaiervaring en of je een blog of Facebookpagina hebt.

Dan heb ik helaas voor sommigen ook minder goed nieuws. Nadat ik vorige week weer voor ruim 150 euro stoffen heb besteld heb ik besloten toch een kleine onkostenvergoeding voor mijn patronen te gaan vragen. Natuurlijk niet voor de patronen die er al waren en ik hoef er ook niks aan te verdienen maar het kost mij nu wel erg veel tijd en geld. Ik zat te denken aan 2,50 voor een patroon (is dat een oké bedrag??)

Please follow and like us:
RSS20
Follow by Email504
Facebook0
Google+20
http://fromnikiwithlove.nl/een-nieuw-patroon/
Twitter20
Pinterest20
Gepost op

de racerback

Na een stille periode van een week of 3 hier toch weer een berichtje van mij. Het is niet dat ik ziek ben of dat ik de hele dag niks doe of wat je je ook zou kunnen bedenken. Ik ben gewoon alweer hard bezig met het volgende patroon. Ook deze keer heeft mijn dochtertje aangegeven wat het moest worden en voer ik eigenlijk alleen maar uit wat zij bedacht heeft. En deze keer wordt het de racerback in meerdere varianten. En wel.

 1. Een simpele top
 2. Een aansluitend jurkje
 3. Een maxi jurk
 4. Een jurk met zwier.

image image

 

De foto’s zijn niet super maar het geeft al een indruk van waar ik zoal mee bezig ben. Mijn testmodellen beginnen ergens op te lijken. Nog een klein beetje fine tunen. En dan is het patroon klaar om getest te gaan worden.

En dat testen. Ja dat moet ook anders want van alle vorige testen heb ik ook weer geleerd. Hou mijn site in de gaten als je mee zou willen gaan testen. Op mijn site komt een inschrijfformulier en van daaruit ga ik een testgroep samen stellen. Ik heb er alweer zin in!

 

 

Please follow and like us:
RSS20
Follow by Email504
Facebook0
Google+20
http://fromnikiwithlove.nl/de-racerback/
Twitter20
Pinterest20
Gepost op

workshop onderbroekjes maken

 

2016-05-26 20.23.22

Het maken van onderbroekjes is een echte rage aan het worden. Het is ook zo leuk uit een restje stof kan je nog iets leuks maken en je hebt ervaring naaiervaring voor nodig. Mocht het toch niet lukken of zijn er vragen dan help ik met veel plezier. Maar dat helpen begint inmiddels bijna al mijn tijd in beslag te nemen. Vandaar uit is het idee ontstaan om enkele workshops te gaan geven.

Dus mijn vragen:

1. Wie zouden er graag een workshop volgen?

2. Wat verwacht je van zo’n workshop?

3. Hoeveel mag een workshop kosten?

 

 

 

Please follow and like us:
RSS20
Follow by Email504
Facebook0
Google+20
http://fromnikiwithlove.nl/workshop-onderbroekjes-maken/
Twitter20
Pinterest20
Gepost op

Een ouderwets onderbroekje

20160522_201221

Als ik in de winkel voor mijn dochtertje een hip onderbroekje koop ziet dat er zo lief uit! Helaas is dat maar van korte duur. Wanneer dochterlief het broekje een minuut of 5 aan heeft begint het gefrot en gepluk. Ze gaan namelijk allemaal tussen haar billen zitten waardoor ze er de hele dag aan loopt te trekken. Heb je er eindelijk 1 gevonden die niet tussen haar billen kruipt dan is het zo’n heupbroekje dat afzakt waardoor ze er wederom aan moet gaan zitten frutten. Daarom maak ik hier van de restjes van die ouderwetse onderbroeken. Je weet wel die, die oma aan heeft. Niks hoge beenuitsnijding en gewoon tot in haar taille.

Ik dacht altijd dat ik de enige zot was, die van die broekjes maakt uit de restjes stof tot ik berichtjes op Facebook tegen kwam en bleek dat er meer zot zijn van deze broekjes. Het meest geliefde patroon kwam uit een heel oude ottobre en ja hoor. Dat was ook precies zo’n oma onderbroekje.

Als er vraag naar is ben ik altijd over te halen en zo werden de onderbroeken het maandproject van juni. Inmiddels heb ik mijn patroon digitaal uitgewerkt in maat 92 t/m 122 en ben ik al een eindje op weg met de werkbeschrijving. Dus nog een weekje geduld en dan is het patroon weer voor iedereen beschikbaar.

Please follow and like us:
RSS20
Follow by Email504
Facebook0
Google+20
http://fromnikiwithlove.nl/een-ouderwets-onderbroekje/
Twitter20
Pinterest20